Wimbledon

Turneringsnavn

Wimbledon

Land

England

By

London

Grundlagt i

1877

Udgave

136 (2022)

Nuværende single mester

Novak Djokovic

Nuværende double mestre

Juan Sebastian Cabal & Robert Farah

Nuværende single mester (K)

Simona Halep

Nuværende double mestre (K)

Hsieh Su-wei & Barbora Strycova

LIVE STREAM WIMBLEDON 2022

Du kan live streame Wimbledon 2022 helt uden abonnement eller betaling pr. kamp hos bookmakerne. Det gælder for SAMTLIGE kampe i den prestigefyldte turnering. Din adgang til streaming hos bookmakerne er betinget af, at du har penge stående på din spilkonto

Kan Roger Federer tilbageerobre titlen, eller formår Andy Murray at gøre et spektakulært comeback? Få svaret via live streaming hos bookmakerne.

Følg vores trin for trin og kom i gang med det samme.

FAQ


På hvilke enheder kan jeg streame?

US Open kan streames på både computer, mobil og tablet.

Kan jeg se andet end US Open?

Bookmakerne giver dig adgang til en lang række turneringer uge efter uge, og der er altid aktuelle kampe i live-kalenderen.

Er der ingen skjulte gebyrer og abonnementer?

Der er hverken skjulte gebyrer eller abonnementer forbundet med live streaming hos boookmakerne. Ønsker du at streame hos Unibet, skal du blot sørge for at have mindst én krone stående på din konto.

Hos Unibet får du

Streaming af Wimbledon

OM WIMBLEDON: HISTORIEN

Wimbledon er en af de fire store Grand Slams i tennis. Turneringen er den ældste på touren, og den har været afviklet i Storbritannien siden 1877. Der afvikles både herre-, kvinde-, herredouble-, kvindedouble- og mixdoubleturneringer ved Wimbledon, så der er altid et hav af tenniskampe på programmet, når touren rammer slut juni / start juli. Wimbledon-turneringen er den eneste Grand Slam, der afvikles på et græsunderlag, og det gør den særligt karakteristisk. På herresiden har Roger Federer vundet turneringen hele otte gange i sin karriere, og den rutinerede schweizer går benhårdt efter at vippe Novak Djokovic af tronen i 2020. Hos kvinderne er det Simona Halep der er forsvarende mester, efter hun vandt sin første Wimbledon-titel i 2019. Det er dog Serena Williams som har vundet flest titler. Den stærke amerikaner har vundet Wimbledon syv gange. Hun har dog ikke vundet Wimbledon siden 2016, så hun vil formentligt være sulten efter igen at stå med det eftertragtede trofæ. 128 spillere indtræder i hovedturneringen hos både herrer og kvinder, og mens kvinderne spiller bedst af tre sæt, er det hos herrerne bedst af fem sæt. Ved Wimbledon-turneringen er der en meget stram dresscode, og derfor ser du altid spillerne optræde helt i hvidt.

Fordi Wimbledon afvikles på græs, stiller turneringen nogle særlige krav til spillerne, der skal være hurtige til at omstille sig fra grus-sæsonen. Mens grus-underlaget er tungt, er græs-underlagt ekstremt hurtigt. Det giver en klar fordel til de store spillere, der fokuserer meget på serven og power i det hele taget. Bolden får typisk ikke et særligt højt opspring, og af og til ser man også, at bolden springer lidt underligt op. Det stiller store krav til spillernes hastighed og reaktionsstyrke. Forvent at se færre servegennembrud, når spillerne optræder på græs, og forvent generelt at se kortere dueller.

I Wimbledons åbne æra er der særligt tre herrespillere, som har markeret sig. Svenske Björn Borg, som vandt turneringen fem år i træk fra 1976 til 1980, amerikanske Pete Sampras, der trak sig sejrrigt syv gange i en otteårig periode fra 1993 til 2000, og schweiziske Roger Federer, som altså har vundet fem gange fra 2003 til 2007 – og igen i 2009, 2012 og 2017.

En af de mest iøjnefaldende præstationer ved Wimbledon forekom i 2001, hvor den hårdt servende kroat Goran Ivanisevic fik et wildcard til turneringen. Til trods for, at Goran Ivanisevic faktisk havde nået finalen i både 1992, 1994 og 1998, havde ingen regnet med, at kroaten kunne gøre det store væsen af sig i 2001. Goran Ivanisevic skulle imidlertid ende med at skrive sig i historiebøgerne som den første wildcard-spiller nogensinde til at vinde Wimbledon. Har du tid i overskud, bør du se eller gense kroatens vilde finalekamp mod australieren Patrick Rafter, som gik hele vejen ud i et femte forlænget sæt (6-3 3-6 6-3 2-6 9-7).

Tager man et historisk tilbageblik på kvindernes præstationer ved Wimbledon, skylder man at nævne særligt Martina Navratilova og Steffi Graff. Amerikanske Martina Navratilova er alletiders mest vindende spiller ved Wimbledon med sine ni titler i perioden fra 1978 til 1990 – og tyske Steffi Graf nappede den ultimative triumf syv gange i årene 1988 – 1996. De seneste år har det stået Williams på det meste: De to søstre, Serena og Venus, har sammenlagt vundet Wimbledon 12 gange siden årtusindskiftet. Danske Caroline Wozniacki har ofte deltaget ved Wimbledon, men det er aldrig blevet til mere end 4. runde.

Kigger man med nutidige briller på Wimbledon, har Novak Djokovic vundet turneringen to år i træk, nemlig i 2018 og 2019. I 2018 vandt han en af de mest episke kampe i tennishistorien mod Rafael Nadal i semifinalen. Kampen varede 5 timer og 17 minutter, og Novak Djokovic vandt i fem sæt med cifrene 10-8 i det femte og afgørende sæt. I 2019 fandt en næsten endnu mere episk kamp sted, da Djokovic slog Federer i finalen i en kamp der varede hele 4 timer og 57 minutter. Det femte sæt gik hele vejen til 12-12, og det betød at den nye regel om tiebreak i afgørende sæt ved stillingen 12-12 blev brugt for første gang. Djokovic vandt det afgørende tiebreak 7-3, og Federer udtalte efterfølgende at det var et af de mest skuffende nederlag i hans lange karriere. På kvindernes side fik Simona Halep skovlen under legenden Serena Williams, og vandt dermed hendes anden Grand Slam i karrieren. Det bliver spændende at se om Federer, Nadal eller nogle af de unge talenter kan vippe Djokovic af Wimbledon-tronen, og om Simona Halep kan formå at forsvare hendes titel mod de mange etablerede spillere og unge talenter på WTA Touren.

SE WIMBLEDON VIA STREAMING

SÅDAN GØR DU
TRIN FOR TRIN

  1. Gå til Unibet – KLIK HER!
  2. Opret en konto
  3. Indsæt penge og se kampene under “Live billeder”
Besøg Unibet

Unibet er den skarpeste bookmaker, når du skal live streame Wimbledon. Alle kampe vises direkte, og du har således både Roger Federer, Andy Murray og Rafael Nadal inden for nær rækkevidde.

Du behøver blot at have en konto med penge på saldoen – så er du klar til at live streame al din yndlingssport. Live streamingen er tilgængelig fra både mobil, tablet og computer.

Du er i øvrigt ikke begrænset til kun at kunne streame Wimbledon-turneringen. Unibet giver dig samtlige kampene fra ATP- WTA- og Challenger-touren direkte og nemt.

TRE ALTERNATIVER TIL WIMBLEDON

US Open

US Open er en af fire Grand Slams. Turneringen spilles på amerikansk grund – på hard court – og den lægger op til, at de store servere virkelig kan få udbytte af deres allerstørste våben. Roger Federer vandt turneringen fem år i træk fra 2004 til 2008, men siden har ingen spiller vundet back-to-back titler. Rafael Nadal er den forsvarende mester fra 2019 på herresiden.

Australian Open

Australian Open er årets første Grand Slam, og vi har allerede fundet vinderne i 2019-udgaven. Naomi Osaka snuppede hendes anden Grand Slam-titel i træk da hun noget overraskende vandt kvindernes turnering. På herresiden cruisede Novak Djokovic til hans syvende Australian Open-titel efter en sikker sejr på 3-0 over Nadal i finalen. Hvem skal man regne med til turneringen i 2022?

French Open

French Open er en Grand Slam på grus. Turneringen stiller helt anderledes krav til spillerne end de øvrige Grand Slams, og det er en type krav, der passer Rafael Nadal rigtigt godt. Spanieren har netop vundet sin 11. titel ved Roland Garros, og dermed retfærdiggjorde han sit kælenavn som ”King of Clay”. Hos kvinderne lykkedes det endelig for Simona Halep at få karrierens første GS-titel.Forfatter: Toke P.

God fornøjelse med teksten om Wimbledon!