Rafael Nadal

LIVE STREAM RAFAEL NADAL I 2022

Det spanske grusfænomen, Rafael Nadal, har i de seneste år kæmpet meget med skader. Alligevel formår han at hjemtage sine titler på gruset. Fortsætter det i 2022?

Du kan følge Rafael Nadals kampe hver eneste uge hos bookmakerne. For at kunne se spanieren i aktion, skal du blot sørge for at have en spilkonto, hvorpå der står penge.

I det hele taget er bookmakerne, og Unibet i særdeleshed, gode til at vise tennis. Du kan se ATP, WTA og Challenger uden nogen som helst problemer. Ingen pay-per-view, intet abonnementkrav.

Besøg Unibet

Navn

Rafael Nadal

Alder

36

Bopæl

Manacor, Mallorca

Land

Spanien

Højde

1.85 meter

Træner(e)

Carlos Moya & Francisco Roig

Højeste placering

Nr. 1 (29. september 2017)

Se Rafael Nadal

direkte og uden abonnement

NADAL: KARRIEREN FRA 2002 – 2022

Rafael Nadal har haft en imponerende karriere. I 2002 vandt 15-årige Nadal sin første ATP-kamp, og han blev den blot niende i historien til at vinde en kamp, før han var 16 år. I 2003 fik spanieren to Challenger-titler, og han kom til tredje runde i sin Wimbledon-debut. Han blev den yngste siden Boris Becker i 1984 til at nå så langt i en Grand Slam-turnering.

I 2004 spillede spanieren sig til fjerde runde i Australian Open, hvor det blev til et nederlag til den australske legende Lleyton Hewitt. Nadal formåede at slå verdens nummer 1 i Miami Masters samme år, og han var én af blot seks spillere til at slå Roger Federer det år. Han måtte desværre sidde ude det meste af grussæsonen i 2004 på grund af en ankelskade. Nadal sluttede året som nummer 51 i verden.
I 2005 kom Murray op som nummer 64 i verden og blev kåret som Scotland Sports Personality of the Year.

I 2005 vandt han sin første Grand Slam, da han triumferede i French Open, som blot var den første af mange French Open-triumfer. Han dominerede dette års grussæson ved at vinde hele 24 kampe i træk. Det gjorde, at spanieren også vandt Torneo Conde de Godó, Monte Carlo Masters og Rome Masters. Grus var Nadals helt klare favoritunderlag, og det blev også understreget, da han blot tre dage efter French Open-triumfen tabte til Alexander Waske på græs. Det blev også et skuffende nederlag for Nadal i Wimbledons anden runde, men derefter kom han tilbage på sporet. Spanieren vandt herefter 16 kampe i træk og tre turneringer. Det resulterede i, at Nadal nu lå nummer to på verdensranglisten. Spanieren blev samme år kåret som Most Improved Player Of The Year.

I 2006 genvandt Rafa French Open-titlen. Han fortsatte sin dominans på det europæiske grus, da han bare blev ved med at vinde. Han vandt 24 kampe i træk, og spanieren viste bare, at han næsten var uovervindelig på det røde grus. Nadal blev dog skadet, da græssæsonen startede. Han formåede at komme tilbage til Wimbledon, hvor det blev til en finaleplads. Her besejrede græskongen Roger Federer ham i fire sæt. Efter Wimbledon-finalen gik det ned ad bakke for Nadal i resten af 2006, men han sluttede alligevel som nummer to i verden for andet år i træk.

I 2007 spillede spanieren sig i kvartfinalen i Australian Open, hvor han tabte til Fernando Gonzalez. Han vandt dog herefter Indian Wells Masters, men det var tydeligt at se, hvor Nadal spillede bedst. Det blev nemlig til titler ved grusturneringerne Masters Series Monte Carlo, Open Sabadell Atlantico og Masters Series Internazionali BNL d´Italia. Herefter led han et finalenederlag til Roger Federer i Masters Series Hamburg. Nadal vandt for tredje år i træk French Open, mens det blev til endnu et Wimbledon finalenederlag. Efter Wimbledon-finalen pådrog Nadal sig en knæskade, som holdt ham ude i et par måneder af 2007.

I 2008 fortsatte Rafa sit imponerende spil. Det blev til endnu en sejr i French Open. Vigtigere for Nadal lykkedes det for ham at vinde Wimbledon, da han endelig besejrede Roger Federer. Spanieren blev blot den tredje spiller igennem tiden, som både vandt French Open og Wimbledon samme år, og det gjorde, at han nu kunne kalde sig verdens bedste tennisspiller. I 2008 vandt Rafa en guldmedalje ved OL efter en sejr over Fernando Gonzalez i finalen, mens Nadal måtte indkassere et nederlag til Andy Murray i semifinalen ved US Open. Derefter drillede knæskaden igen, og han måtte trække sig fra et par turneringer i slutningen af 2008.

I 2009 vandt Nadal Australian Open for første gang, men spanieren havde stadig problemer med sit knæ. I French Open troede alle, at han ville genvinde titlen, men han tabte noget overraskende til Robin Söderling i fjerde runde. Under turneringen blev Nadal flere gange behandlet grundet sit dårlige knæ. Det fik ham til at holde en lille pause. I US Open spillede han sig frem til semifinalerne, hvor han led et nederlag til Juan Martin del Potro. På trods af knæskaden sluttede Rafa som nummer 2 på verdensranglisten det år.

I 2010 vendte Rafael Nadal tilbage som nummer 1 i verden. Han vandt French Open endnu engang. Derudover triumferede spanieren også ved Wimbledon og US Open i noget af en flot sæson. Ud over disse flotte titler vandt han også i Monte Carlo og Rom. I den periode var han klart verdens bedste.

I 2011 vandt Nadal French Open for sjette gang, mens det blev til en finaleplads ved både Wimbledon og US Open. Det blev dog til et noget skuffende nederlag i kvartfinalen i Australian Open, da han tabte til landsmanden David Ferrer. Nadal havde også en mindre skade, og det kunne have været grunden til det tidlige exit. Efter Australian Open gik det dog kun en vej for Rafa. Han startede sin grussæson ud med at vinde Monte-Carlo Rolex Masters. I den turnering tabte Nadal kun ét sæt på sin vej til titlen. I finalen fik han revanche for nederlaget i Australian Open-kvartfinalen, da han besejrede David Ferrer. Spanieren blev den første spiller i historien til at vinde turneringen syv gange i træk. Ugen efter vandt Nadal Barcelona Open, men i Mutua Madrid Open og Rome Masters tabte den ellers suveræne spanier til Novak Djokovic i finalen. Efter Wimbledon-finalen spillede Nadal ikke turneringer i en måneds tid grundet en fodskade. Rafa kom tilbage, og han sluttede sin sæson af med at spille Davis Cup og Mubadala World Tennis Championship.

I 2012 startede Nadal året med at spille sig i Australian Open-finalen, hvor han tabte til Novak Djokovic efter en maratonkamp på 5 timer og 53 minutter. De slog rekorden for den længste Grand Slam-finale i historien. Endnu en gang vandt Nadal French Open, og det var for imponerende ottende gang. Rafa overgik dermed legenden Bjørn Borg som den mest succesfulde tennisspiller i French Open-historien. I Wimbledon tabte spanieren sensationelt til Lukas Rosol i anden runde, og derefter måtte han trække sig fra OL i London med en knæskade. Derudover måtte han opgive at stille op i US Open, og han faldt helt ned som nummer fire i verden. Det var første gang i otte år, at Nadal ikke var placeret som nummer et eller to på verdensranglisten.

2013 blev et meget succesfuldt år for Nadal. Han vandt French Open, US Open og fem Masters-titler. Derudover spillede han sig tilbage som nummer ét i verden. Det gjorde han efter ATP World Tour Finals. Her besejrede han David Ferrer, Stanislas Wawrinka, Tomas Berdych og Roger Federer, inden han tabte finalen til Novak Djokovic.

I 2014 kæmpede Nadal med mange skader, men spanieren formåede alligevel at vinde French Open igen, og derudover satte han Masters-rekord, da han vandt sin 27. titel. Nadal blev skadet efter Wimbledon, hvor han tabte i fjerde runde. Rafa kom tilbage senere på sæsonen, men det blev uden den store succes.

2015 fortsatte skadesproblemer for spanieren. Han tabte først til Tomas Berdych i Australian Open-kvartfinalen. Nadal vandt for en gang skyld ikke French Open, da han tabte til den senere vinder Novak Djokovic. En æra var dermed slut for Rafa. Det var hans første nederlag siden 2009 i French Open. Nadal led også et nederlag i US Open. Han var foran 2-0 i sæt mod Fabio Fognini, men han formåede alligevel at tabe kampen. Det var en slagen Nadal.

2016 blev dog et noget bedre år for Nadal. Han vandt Masters 1000-turneringen i Monte Carlo, og det blev også til en flot olympisk guldmedalje i herredouble. Der var dog ikke den store succes i Grand Slam-turneringerne, men der var alligevel tydelige fremskridt at spore hos Nadal.

Nadal startede nemlig 2017 med at spille sig i sin første Grand Slam-finale i tre år. Det var i Australian Open, men den hurtige spanier tabte i fem sæt til Roger Federer. Efter finalepladsen fulgte Nadal op med to af slagsen i Acapulco og Miami. Spanierens første turneringssejr i 2017 kom ved Monte-Carlo Masters på yndlingsunderlaget grus. Og netop på grus har spanieren været i ustyrlig i år. Blot et nederlag er det blevet til på det røde underlag i 2017, og det betød blandt andet en flot sejr ved French Open. Ved Wimbledon kunne han dog ikke ride videre på sejrsbølgen, da Gilles Müller besejrede den højlydte syd europæer efter en maratonkamp. ”Nedturen”, hvis man kan kalde den det, blev dog kort, for Nadal skulle senere triumfere ved US Open. Han vandt derefter China Open, og sluttede året af som nummer 1 på verdensranglisten. Han opnåede dermed at slutte året som nummer 1 hele fire gange i hans karriere.

Rafael Nadal har genfandt altså sig selv i 2017, men startede 2018 ud med en del skader, som fik ham til at trække sig fra hans kvartfinale ved Australian Open mod Marin Cilic og derefter trak han sig også fra Mexican Open, Indian Wells og Miami Open. Han vendte dog tilbage ved Monte Carlo Masters, hvor han forsvarede hans titel og dermed vandt turneringen for 11. gang, og forsvarede også hans førsteplads på verdensranglisten. Han vandt derefter i Barcelona, men formåede ikke at forsvare hans titel i Madrid. På dette tidspunkt så han ellers helt uovervindelig ud på grus – han havde vundet hele 50 sæt i træk, hvilket var en ny rekord. Han tabte dog til talentet Dominic Thiem med 2-0 i sæt. Han tog dog revanche med endnu en Masters-titel i Rom samt hans 11. French Open-titel. Ved Wimbledon mødte han sin rival Novak Djokovic i semifinalen. De spillede en legendarisk kamp, som Novak Djokovic vandt 10-8 i femte sæt efter en marathonkamp som varede hele 5 timer og 17 minutter. Han fik dog en dårlig slutning på året, da han måtte trække sig fra US Open med en skade, og derefter også måtte trække sig fra flere turneringer. Det betød at han overlod førstepladsen på verdensranglisten til Novak Djokovic ved årets udgang.

Nadal har altså forlængst slået sit navn fast som en af de absolut bedste tennisspillere i historien. Han har cementeret sig som den absolutte konge af grus med hans 12 French Open-titler, og han har også vist sig flot frem på de andre underlag. Hans 19 Grand Slam-titler har allerede gjort ham udødelig i sporten, og der er ingen tvivl om at den nu 36-årige spanier vil gøre alt for at føje flere titler til CV’et i de kommende år. Han har altid været en af de største fightere som sporten har set, og hans kærlighed til sporten skinner stadig igennem efter snart to årtier på ATP Touren. Det bliver spændende at se hvor længe han kan blive ved, og forhåbentligt kan han undgå at løbe ind i alt for mange skader i de kommende år. Det bliver et stort savn for sporten den dag han stiller tennisskoene på hylden.

Teksten er senest opdateret d. 18. oktober 2022.

LIVE STREAMING AF RAFAEL NADALS KAMPE

SÅDAN GØR DU
TRIN FOR TRIN

  1. Gå til Unibet – KLIK HER!
  2. Opret en konto
  3. Indsæt penge og se kampene under “Live billeder”
Besøg Unibet

Unibet gør det muligt for dig at se alle Rafael Nadals kampe via live streaming. Opret en konto og se med, når spanieren skal forsøge at forsvare alle sine grustitler i 2022.

Er du til odds og betting på tennis? Så er det hos Unibet, du skal have fat i. Bookmakeren har markedets største spiludbud på tennis, og særligt livebetting-sektionen er ekstremt velfungerende hos Unibet.

Du kan naturligvis tilgå både streaming og livebetting fra mobil, tablet og computer.

Se Rafael Nadal

direkte og uden abonnement

FAQ OM RAFAEL NADAL

Hvor meget har Rafael Nadal tjent?
Hvor meget har Rafael Nadal tjent? Rafael Nadal har vundet lidt over 115 millioner dollars ifølge ATP.

Hvilke turneringer har Rafael Nadal vundet?
Rafa bliver af mange kendt som ”Kongen af Roland Garros”. Spanieren har vundet French Open hele 12 gange, og han har derudover gået hele vejen i de tre andre Grand Slam-turneringer Australian Open (2009), US Open (2010, 2013, 2017 og 2019) og Wimbledon (2008 og 2010).

Hvordan ligger Rafael Nadal placeret på verdensranglisten?
Nadal er placeret som nummer to på verdensranglisten (18-10-2022).

Hvor høj er Rafael Nadal?
Rafael Nadal måler 1,85 meter.

Hvilken kanal sender Rafael Nadals kampe?
TV 3 Sport 1 og 2 sender fra mange af de store turneringer, hvor Rafael Nadal næsten med garanti er med fremme.

Hvornår spiller Rafael Nadal?
Du kan tjekke vores kalender i toppen af siden for at finde ud af, hvornår den succesfulde spanier skal i kamp næste gang.

TRE ALTERNATIVER TIL RAFAEL NADAL

ATP-touren er rig på talentfulde tennisspillere, og vi giver dig her tre stærke alternativer til Rafael Nadal. De kan alle overværes direkte hos Unibet.

Novak Djokovic

Den karismatiske serber er en fornøjelse at følge på en tennisbane. Djokovic kan tryllebinde enhver med flotte grundslag og hurtigt benarbejde. Serberen har vundet mange store turneringer igennem tiden, og 2019 har været endnu et succesfuldt år for ham med to Grand Slam titler, først ved Australien Open og derefter ved Wimbledon. Det gør ham igen til verdens nummer ét. Følg serberen, hvis du er til flot tennis med lidt kant.

Andy Murray

Andy Murray er hele Storbritanniens tennisdarling, hvor han år efter år har kæmpet med om de store titler. Skotten var i en lang periode af 2017 nummer ét i verden, men har været ramt af skader, som har holdt ham ude i lang tid. Han er nu helt ude af verdenstoppen, og har mere fokus på double, hvor han bl.a. spiller med brormand Jamie. Han har dog stadig stor passion for sporten, så hvis du vil se den iltre skotte i action, er der stadig garanti for underholdning.

Milos Raonic

Milos Raonic har fået sit store gennembrud på den internationale tennisscene inden for de seneste par år. I 2016 spillede canadieren sig frem til finalen ved Wimbledon, hvor store spillere som Roger Federer, Sam Querrey og David Goffin blev slået. Det gjorde, at han hoppede op på tredjepladsen på verdensranglisten. I de seneste år har han dog ikke kunne finde det samme niveau, og derfor er Raonic placeret lige uden for top 20 i øjeblikket. Raonic har en meget flot og hård serv, og canadieren kan få enhver spiller ud af kurs med sine stærke for- og baghåndslag, og give dig underholdning i timevis.Forfatter: Anders J.

God fornøjelse med teksten om Angelique Kerber.