French Open

Turneringsnavn

French Open

Land

Frankrig

By

Paris

Grundlagt i

1891

Udgave

126 (2022)

Nuværende single mester

Rafael Nadal

Nuværende double mestre

Kevin Krawietz & Andreas Mies

Nuværende single mester (K)

Ashleigh Barty

Nuværende double mestre (K)

Timea Babos & Kristina Mladenovic

LIVE STREAM FRENCH OPEN 2022

Du kan live streame samtlige kampe fra French Open uden at have hverken abonnement eller pay-per-view. Streamingen foregår hos bookmakerne – det er nemt, og du har adgang til det hele, hvis blot du har penge stående på din spilkonto.

Kan Rafael Nadal overgå sig selv og tage endnu en titel i Paris? Det vil i så fald være gruskongens 13. af slagsen. Få svaret via live streaming hos bookmakerne.

Følg vores trin for trin og kom i gang med det samme – eller se vores kalender med al live streaming i dag.

FAQ


På hvilke enheder kan jeg streame?

French Open kan live streames fra både mobil, tablet og computer.

Kan jeg se andet end French Open?

Hos bookmakerne får du adgang til meget mere end bare French Open. Du kan se et utal af tennisturneringer uge efter uge.

Er der ingen skjulte gebyrer og abonnementer?

Der er ikke skjulte gebyrer alle abonnementer forbundet med live streaming hos bookmakerne. Vil du streame hos Unibet, skal du blot sørge for at have mindst én krone stående på kontoen.

Hos Unibet får du

Streaming af French Open

OM FRENCH OPEN: HISTORIEN

French Open er den største og fineste tennisturnering, der spilles på grusunderlag. Turneringen er en af de fire Grand Slam-turneringer, og der er derfor både prestige, store pengepræmier og mange ranglistepoint på spil. Desuden er French Open den eneste Grand Slam-turnering, der spilles på grus, så det er vigtigt for grusspecialisterne at udnytte deres fordel på netop dette underlag til at levere en god præstation. Turneringen spilles i Paris på anlægget Stade Roland Garros, der er opkaldt efter den franske pilot Roland Garros, hvis navn også udgør turneringens kaldenavn. Roland Garros er berømt for både at have været den første til at krydse Middelhavet, og den første til at nedskyde et andet fly under første verdenskrig. Udover tennisturneringen har den berømte pilot også lagt navn til en fransk lufthavn. French Open blev grundlagt i 1891, og havde oprindeligt navnet French Championships. Som navnet afslørede var turneringen til at starte med et mesterskab for spillere i franske klubber – dette gjorde sig gældende i turnerings første 34 år. Af samme årsag var de første år domineret af franske vindere. Efterfølgende blev det gjort muligt for spillere uden for Frankrig at deltage, og turneringens navn blev derfor ændret til French Internationals – for så senere hen at blive ændret til French Open. Efter denne ændring blev turneringen meget international, og vi skal nu helt tilbage til 1983 for at finde den seneste franske herresingle-vinder af turneringen. Hos kvinderne vandt Mary Pierce damesingle-titlen i 2000 som den seneste franskmand.

Grusunderlaget er som nævnt et særligt karakteristikum ved French Open. Spillet på grus er langsommere end det, man ser på eksempelvis hard court. Når bolden kommer i kontakt med gruset, taber den en del fart – og så springer den i øvrigt markant højere op. Det har som konsekvens, at det er sværere for spillerne at slå vindere, og det tilgodeser selvfølgelig den dygtige defensive spiller, der er skrap til at løbe boldene op. På gruset kan man have særligt fordel af at spille med meget topspin, og derfor er det ikke så overraskende, at Rafael Nadal markerer sig et utal af gange som turneringsvinder i historiebøgerne. En anden konsekvens ved grusunderlaget er, at bolden ikke altid springer helt regelmæssigt op. Spillerne skal være klar til at omstille sig, og så skal de i øvrigt være i stand til at glide ud mod bolden (hvor de på hard court skal løbe ud mod bolden). French Open er en 5-sæts turnering på grus, og hvis man skal kunne klare formatet – med lange dueller over to uger – stilles der særligt krav til stor udholdenhed.

På herresiden (i den åbne periode) vandt Björn Borg hele seks gange i årene fra 1974 til 1981, men det er nu alligevel Rafael Nadal, de fleste tænker på, når ”French Open” nævnes. Den spanske gruskonge har vundet titlen vanvittige 12 gange i perioden fra 2005 til 2019, og det er egentlig kun skader, der har forhindret ham i at tage endnu flere titler. Rafael Nadal er nærmest umulig at have med at gøre på gruset i Paris, hvor han har en fuldstændig vanvittig 93-2-statistik efter 2019-titlen. Rafael Nadal måtte trække sig fra turneringen med en skade i 2016, og dermed blev der plads til, at Novak Djokovic kunne vinde sin første French Open-titel nogensinde – og dermed fuldende sin Grand Slam-kvartet. Han har dog taget revanche med tre titler i træk i 2017, 2018 og 2019.

Hos kvinderne er det Chris Evert (syv titler fra 1974 til 1986), Steffi Graf (seks titler fra 1987 til 1999) og Justine Henin (fire titler fra 2003 til 2007), der har været de typiske vindere i French Opens åbne æra. Serena Williams har naturligvis også vundet turneringen tre gange, selvom amerikanerens spil ikke rigtigt passer til underlaget. I 2017 forekom den største overraskelse i årevis, da Jelena Ostapenko – som fyldte 20 år undervejs i turneringen – gik hele vejen til titlen med ufortrødent aggressivt spil. Den unge lette slog Simona Halep i finalen, og den populære rumæner har således stadig til gode at vinde en Grand Slam-turnering (hun har været i French Open-finalen to gange).

Næste udgave af French Open afvikles i 2020. Hvis Rafael Nadal kan holde sig skadesfri, er han det oplagte bud på en vinder hos herrerne. Hos kvinderne bliver det anderledes spændende. Kan sidste års vinder, Ashleigh Barty, fastholde det flotte niveau? Eller bliver hun sat til vægs af spillere som Serena Williams og Elina Svitolina, der begge viser tænder i disse år? Du kan følge med i alle turneringens kampe ved at live streame hos bookmakerne. Det er nemt, det kræver blot at du har penge stående på kontoen, og det er muligt på både computer, tablet og mobil.

SE FRENCH OPEN VIA STREAMING

SÅDAN GØR DU
TRIN FOR TRIN

  1. Gå til Unibet – KLIK HER!
  2. Opret en konto
  3. Indsæt penge og se kampene under “Live billeder”
Besøg Unibet

Unibet er en særligt kompetent bookmaker på tennissport – og French Open i særdeleshed. Bookmakerne giver dig adgang til alle kampe, og de direkte billeder er altid suppleret af en fyldig livebetting-sektion.

Vil du live streame hos Unibet, skal du blot sørge for at have penge stående på kontoen. Du kan streame via både mobil, tablet og computer.

Er du til andet end French Open? Fortvivl ej. Hos Unibet har du adgang til et utal af tennisturneringer. Samtlige kampene fra ATP- WTA- og Challenger-touren er tilgængelige for dig, hvis du har en konto hos Unibet.

TRE ALTERNATIVER TIL FRENCH OPEN

Wimbledon

Den prestigefyldte Wimbledon-turnering er tourens ældste Grand Slam. Den foregår på græs, og den er altid garant for flot tennis i smukke omgivelser på The All England Lawn Tennis & Croquet Club i London. Roger Federer har vundet turneringen otte gange tidligere, og i 2022 skal schweizeren forsøge at tilbageerobre titlen. Lykkes det?

US Open

US Open er årets sidste Grand Slam. Turneringen foregår på hard court i USA, og det er traditionelt en turnering, hvor de store servere har gode vilkår. Marin Cilic tog en lidt overraskende sejr i 2014, men ellers har folk fra eliten taget sig af titlerne de seneste tre år. Novak Djokovic, Stan Wawrinka og Rafael Nadal udgør feltet af vindere fra 2015 til 2019. Hvem tager titlen i 2022?

Australian Open

Danske Caroline Wozniacki fik karrierens første Grand Slam-sejr, da hun ved Australian Open 2018 gik hele vejen til titlen i Melbourne. I 2019 overraskede Naomi Osaka dog, og vandt turneringen, mens Novak Djokovic tog sig af herrenes turnering. Kan Novak gøre det igen i 2022, og har Wozniacki en chance for at vinde endnu en Grand Slam?Forfatter: Toke P.

God fornøjelse med teksten om French Open!